Oplossingsgericht coachen in de flow van Synchroniciteit

Een workshop van één dag over de positieve benadering van oplossingsgericht coachen en de rol die Synchroniciteit daarbij kan spelen.

Waar gaat het over?

Deze dag gaat over het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden, om vraagstellingen van clienten, coachees of gesprekspartners, positief te benaderen.

Oplossingsgericht coachen

oplossingsgericht coachenIn ‘oplossingsgericht coachen’ gaat de cliënt zelf op zoek naar de oplossingen.
In plaats van uit te gaan van het probleem, ga je zoeken naar werkbare oplossingen voor de cliënt door het stellen van positief gerichte vragen. Als coach stuur je waar nodig. Je stuurt niet op de inhoud maar in de richting van door de cliënt aangedragen oplossingen. Je luistert met ‘oplossingsgerichte oren’ naar de vaak probleemgerichte verhalen van de cliënt.

Eén van de principes is het sterkte perspectief. Ondanks problemen beschikken alle mensen over sterke kanten die aangesproken kunnen worden om de kwaliteit van het leven te verbeteren. (Dit sluit nauw aan bij vooronderstelling van NLP: ieder mens beschikt over mogelijkheden ofwel hulpbronnen voor positieve verandering. Die hulpbronnen zijn alleen niet altijd beschikbaar). Door actief te zoeken naar de sterke kanten, is er in deze manier van coaching geen ruimte  voor de schuldvraag of een veroordeling voor het hebben van moeilijkheden (Saleeby, 1992) De uiteindelijke zin is de zoektocht om in het eigen karakter de hulpbronnen te vinden en aan te boren om het doel te bereiken.

Synchroniciteit

De onbegrensde kracht van het zinvolle toeval (Deepak Chopra: Synchronisch leven, ISBN 90-215-3989-6)

In deze kennismaking met het begrip Synchroniciteit leer je het belang kennen van het vertrouwen op toevallige gebeurtenissen. Gebeurtenissen die op een ongewone wijze zo synchroon lopen dat ze geen toeval meer kunnen zijn en die voor een persoon of groep mensen van het allergrootste belang zijn.
Synchroniciteit uit zich in toevallige ontmoetingen, dingen die op wonderbaarlijke wijze samenvallen, informatie die komt wanneer die nét nodig is, het gevoel dat alles precies klopt, dat alles zo heeft moeten zijn. Synchroniciteit is volgens Carl Gustav Jung dan ook: ‘een zinvolle samenloop van twee of meer gebeurtenissen waarbij iets anders dan de waarschijnlijkheid van het toeval in het geding is’.

Als je je open stelt voor zo’n werkelijkheid, kun je de wereld zien als een wereld vol mogelijkheden. Een wereld die ook in het oplossingsgericht coachen een belangrijke rol kan spelen, omdat je opnieuw in contact komt met je voorraad kennis, inspiratie, creativiteit en energie.

Wat heb je bereikt na deze dag?

  • Je kunt oplossingsgericht coachen gebruiken in begeleiding en coaching.
  • Je manier van vragen stellen verfijnen.
  • Je krijgt handige tips om meer resultaat te bereiken.
  • Je leert op een andere manier en met de flow van synchroniciteit, om te gaan met problemen en vragen.

Voor wie?

Voor mensen met een NLP-master opleiding of vergelijkbare opleidingen, coaches en/of counselors.
Voor iedereen die meer wil weten over Oplossingsgericht Coachen e/o Synchroniciteit.
Neem gerust contact op als je wilt overleggen: 06 29363415

Waar en wanneer is het?

In overleg van 10 tot 17 uur.

Business Center Bridges
Van Essengroep
Meidoornkade 22
3992 AE Houten

Met de auto: Routebeschrijving

Openbaar vervoer
Vanaf NS-station Utrecht CS en NS-station Houten neem je de Connexxion bus lijn 47 (10-15 minuten). Kijk voor de dienstregeling (let op week- en weekenddagen) en actuele informatie op de website van Connexxion of www.9292.nl

Wat kost het?

€ 105,00 excl. BTW. Voor koffie/thee en de lunch wordt gezorgd.

Hoe kun je je aanmelden?

Mail je naam, adresgegevens, telefoonnummer en naam van de workshop naar info@marjandolsma.nl

Heb je nog vragen?

Bel of mail me gerust:
06 20363415  info@marjandolsma.nl