Nieuwe workshop ‘Weten wie je bent’ op 20 september in Houten

Een workshop van één dag om inzicht te krijgen in jezelf op basis van Transactionele Analyse in combinatie met Cognitieve Gedragstherapie.

Waar gaat het over?

In de workshop ‘Weten wie je bent’ ga je antwoorden vinden op je levensvragen, die voortkomen uit je persoonlijke geschiedenis.

Transactionele Analyse (TA)

Een effectieve manier om naar de verschillende aspecten van je persoonlijkheid te kijken. Je krijgt inzicht in de wereld en hoe je de mensen om je heen ervaart. TA geeft een basis om je keuzemogelijkheden te vergroten en meningen over jezelf en anderen bij te stellen, als dat nodig is.
Hierdoor ontdek je een manier om zelfstandig, met liefde en aandacht te leven in het hier en nu.

Cognitieve Gedrags Therapie (CGT)

Een prachtige methode voor onderzoek naar je informatieverwerking: de manier hoe en wat je denkt n.a.v. een gebeurtenis. De wijze van denken bepaalt vervolgens je gevoel en je gedrag met betrekking tot die gebeurtenis. Door anders te gaan denken – en dat kun je leren – ontdek je dat je anders gaat reageren.

Deze workshop werkt verdiepend, omdat we vooral de samenhang gaan verkennen tussen overtuigingen, schema’s, script, interpretaties en denkstijlen. Denkfouten of cognitieve vertekeningen zijn een weerspiegeling van wat je in je leven hebt meegekregen. Het uitgangspunt is dat je diepgewortelde aannames die je ooit hebt aangeleerd, ook weer kunt afleren.
Theorie en oefeningen wisselen elkaar af.

Wat heb je na afloop bereikt?

Aan het eind van deze dag weet je hoe TA en CGT elkaar complementeren.
• Je hebt inzicht in je eigen ontwikkelingsproces en je hebt meer keuzemogelijkheden, waardoor je jezelf en anderen respectvoller gaat benaderen.
• Op professioneel gebied heb je handvatten gekregen om TA en CGT in relatie met elkaar in te zetten in begeleidingstrajecten.

Voor wie?

Voor mensen een NLP-master opleiding of vergelijkbare opleidingen tot coach of counselor.
Voor iedereen die zijn of haar kennis over TA e/o CGT wil verdiepen.
Neem gerust contact op als je twijfelt.

Wanneer en waar is het?

Zaterdag 20 september van 10 tot 17 uur.

Business Center Bridges
Van Essengroep
Meidoornkade 22
3992 AE Houten
Routebeschrijving
Openbaar vervoer
Vanaf NS-station Utrecht CS en NS-station Houten neem je de Connexxion bus lijn 47 (10-15 minuten). Kijk voor de dienstregeling (let op week- en weekenddagen) en actuele informatie op de website van Connexxion of www.9292.nl

Wat kost het?

€ 105,00 excl. BTW

2 reacties op “Nieuwe workshop ‘Weten wie je bent’ op 20 september in Houten”

 1. Zwany Huiting

  Tijdens deze inspirerende workshop heb ik de waarde van de cognitieve gedragstherapie en de transactionele analyse ontdekt en aan de lijve ervaren hoe de deze tools elkaar versterken. Na deze dag kan ik beide instrumenten inzetten om mijn eigen vragen en die van anderen scherp te krijgen. Ik vind het een topdag voor iedereen die zijn of haar kennis en ervaring met NLP wil verdiepen.

  Beantwoorden
 2. Juul

  Fijne workshop met Marjan! Prima combinatie van theorie en praktische oefeningen.
  Het ‘zelf ervaren’ maakt op mij toch altijd de meeste indruk; daar leer ik écht van!
  Kortom, ik heb een heerlijke en succesvolle zaterdag gehad.

  Beantwoorden

Plaats een reactie